تسهیلات ویژه شرایط عادی کرونایی
تخصیص تسهیلات ویژه آموزشی دوره کرونا برای دانشجویان در نیم سال تحصیلی جاری

معاون آموزشی از تسهیلات ویژه شرایط عادی کرونایی در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی خبر داد
به گزارش روابط عمومی، دکتر اشرفی زاده معاون آموزشی ضمن بیان تخصیص تسهیلات ویژه آموزشی دوره کرونا برای دانشجویان در نیم سال تحصیلی جاری، بیان داشت به تعویق انداختن زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان شایسته و منطقی نیست.
معاون آموزشی دانشگاه افزود: پس از نیمسال دوم 99-98 که دانشگاه ها به دلیل غافلگیری و عدم آمادگی، تسهیلات آموزشی را براساس نامه معاون آموزشی وزارت علوم در نظر گرفتند، سیاست کلی دانشگاه های بزرگ کشور از ابتدای نیم سال اول 99 این بوده است که با برگشت به روال عادی، مقررات آموزشی بر اساس دستورالعمل ها و آیین نامه های آموزشی ذی ربط در هر دانشگاه اعمال شود.
وی ادامه داد: بر این اساس و با توجه به اینکه شرایط جاری عادی نیست، تا زمان حل مشکلات مرتبط با شیوع کرونا، باید از این پس شرایط تحصیلی را «شرایط عادی کرونایی» در نظر گرفت. از آنجا که تاریخ اتمام این شرایط مشخص نیست، تداوم استفاده از راه حل های موقت و مغایر با مقررات عادی، مشکلات عدیده ای را به وجود خواهد آورد.
دکتر اشرفی زاده تاکید کرد: انتظار این است که در شرایط عادی کرونایی، همه افراد با آگاهی و آمادگی، خود را با این شرایط تطبیق داده و پیش بینی های لازم را در برنامه کاری خود به عمل آورند. از سوی دیگر دانشگاه نیز با توجه به ویژگی های شرایط عادی کرونایی و با تلاش برای کمترین اختلال در رویه های عادی آموزشی، رویکردی توأم با انعطاف پذیری و سهل گیری را در پیش خواهد گرفت. نتیجه عملی این رویکرد، قواعدی است که می توان آنها را «تسهیلات ویژه شرایط عادی کرونایی» نامید.
معلون اموزشی اظهارکرد: برای مساعدت با دانشجویانی که به علل مرتبط با شیوع کرونا با مشکلات آموزشی مواجه می شوند، درخواست ها باید از طریق پیشخوان خدمت سامانه گلستان و با تکمیل فرم کمیسیون و ضمیمه کردن مدارک مورد نیاز صورت گیرد. این مکانیزم، با هدف حفظ چارچوب های اصلی آموزشی در عین توجه به شرایط ویژه دانشجویان در شرایط عادی کرونایی خواهد بود.
ایشان اضافه کرد، امکان استفاده از مرخصی تحصیلی با احتساب تا قبل از شروع امتحانات از مهم ترین این تسهیلات دانشگاه به دانشجویان در نیم سال جاری است، ذکر این نکته لازم است که مقررات مربوط به حداکثر تعداد دفعات استفاده از مرخصی با احتساب باید رعایت شود. ضمن اینکه برای دروس اخذ شده در ترم نباید نمره ای اعلام شده باشد. همچنین با دانشجویانی که درخواست خود را با ارائه مدارک لازم به کمیسیون بررسی موارد خاص ارائه داده و در نیم سال 98 از مرخصی تحصیلی بدون احتساب استفاده نکرده اند مساعدت بیشتری انجام می گیرد.
معاون آموزشی بیان نمود: هزینه شهریه ها برای گروههای معینی از دانشجویان براساس مصوبات هیئت أمنا و هیئت رئیسه دانشگاه کاهش می یابد و این تسهیلات از طریق وبسایت های مدیریت های ذی ربط اطلاع رسانی می شود.
اشرفی زاده تاکید کرد: دانشجویان مشمول مفاد بندحذف اضطراری ثبت شده (که تا 16 آذر تمدید شده بود) می توانستند، در صورت تمایل از امکان حذف اضطراری برای حذف یک درس عملی (کارگاهی یا تربیت بدنی) نیز استفاده کنند. ضمن اینکه در فرآیند حذف اضطراری، اعلام موافقت دانشکده مورد نیاز است و دانشکده هایی که ملاحظاتی در مورد برخی دروس دارند، از جمله دروس آزمایشگاهی که ممکن است تاکنون خاتمه یافته باشند، می توانند نظر خود را اعمال کنند.
وی اظهارکرد: اجازه حذف اضطراری یک درس به دانشجویان نوورود در مقطع کارشناسی در مهلت زمانی ذکر شده داده شد و تعداد واحدهای باقی مانده نمی تواند کمتر از 7 باشد.همچنین اجازه حذف اضطراری یک درس به دانشجویان نوورود در مقاطع تحصیلات تکمیلی به شرط آنکه تعداد واحدها از 6 کمتر نشود، در مهلت زمانی اعلام شده، داده شد.
معاون آموزشی افزود: عدد صفر غیبت در صورت عدم شرکت در امتحان پایانی درج نمی شود. با توجه به برگزاری امتحانات پایان نیم سال به صورت غیرحضوری و تأکید قبلی بر کاهش سهم نمره امتحان پایان ترم، استاد درس می تواند در صورت غیبت دانشجو در امتحان پایان ترم، مجموع نمرات ارزیابی های انجام شده در طول ترم را برای دانشجو به عنوان نمره نهایی ( از صفر تا بیست) ثبت کند.
چنانچه غیبت دانشجو در امتحان پایان ترم به علل پزشکی باشد، امکان استفاده از حذف پزشکی دروس از طریق کمیسیون موارد خاص طبق روال مقرر وجود دارد. در این حال لازم است به عدم ثبت نمره برای درس و ارسال مدارک پزشکی لازم توجه شود تا دانشجو با مشکلات بعدی مواجه نشود. استفاده از حذف پزشکی فقط برای دروسی که سهم نمره امتحان پایان ترم آنها به هر دلیل از نمره ردی در مقطع تحصیلی مربوطه بیشتر باشد (بر اساس استعلام از استاد درس) امکان پذیر است.
معاون آموزشی تاکید کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از دانشکده ها و با توجه به سوابق ثبت شده مربوط به برگزاری کلاس ها در سامانه آموزش الکترونیکی، تعداد قابل توجهی از اساتید با برنامه ریزی قبلی، کلاس های خود را تا انتهای هفته گذشته به پایان رسانده و یا طی این هفته به پایان می رسانند. از دلایل این امر، سرعت بالاتر تدریس در آموزش الکترونیکی و پیش بینی جلسات اضافه هفتگی بوده است.
دکتر اشرفی زاده تاکید کرد: با توجه به کاهش تعداد واحدها برای دانشجویان نوورود و نیز تمدید مهلت حذف اضطراری برای همه دانشجویان، وظیفه سنگین و غیرمتعارفی بر دوش دانشجویان نهاده نشده و بسیاری از دانشجویان با برنامه ریزی درست، امکان سازگاری با مقتضیات و محدودیت های این ترم را داشته اند.
به گفته وی، با توجه به اینکه در نیم سال جاری سهم نمره امتحان پایانی در تعیین نمره نهایی اغلب دروس ، بسیار کمتر از گذشته (زمان آموزش حضوری) است، نیاز به آمادگی برای امتحان، و نیز اضطراب و ترس از امتحان در مقایسه با گذشته، بسیار کاهش یافته است. اساتید نیز حتما در برنامه تدریس و ارزیابی خود به مقتضیات شرایط عادی کرونایی، به نحوی که در اطلاعیه قبلی توصیف شد، توجه داشته و دارند.
معاون آموزشی در پایان خاطرنشان کرد: بررسی های این معاونت نشان می دهد که تعویق یک هفته ای امتحانات ممکن است برای ارائه کامل محتوای تعداد محدودی از دروس ، مفید یا ضروری باشد اما، شایسته و منطقی نیست که تقویم آموزشی دانشگاه و برنامه همه افراد به خاطر مواردی محدود تغییر کند.

تاریخ:
1399/10/18
تعداد بازدید:
1861
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:10
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.