دو طرح صنعتی اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در میان طرح های پژوهشی برگزیده کشور
دو طرح صنعتی اعضای هیئت علمی دانشگاه جزء طرح های صنعتی برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1399 شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، طرح تحقیقاتی دکتر محمد طالعی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی نقشه برداری با عنوان" طراحی سامانه اطلاعات مکانی تحت وب(web-Gls) جهت انتشار پایگاه داده مکانی یکپارچه ی شبکه انتقال و فوق توزیع صنعت برق" و طرح دکتر محسن سلطان پور عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران با عنوان" توسعه مدل ریاضی ایرانی پیش بینی امواج و جریانات سه بعدی خلیج فارس" در میان طرح های پژوهشی برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1399 قرار گرفتند.
در معرفی طرح پژوهشی" طراحی سامانه اطلاعات مکانی تحت وب(web-Gls) جهت انتشار پایگاه داده مکانی یکپارچه ی شبکه انتقال و فوق توزیع صنعت برق" دکتر محمد طالعی اشاره شده است که این طرح در قراردادی با شرکت مادر تخصصی توانیر منعقد شده و هدف از آن طراحی و تولید یک سامانه اطلاعات مکانی مبتنی بر وب (web Gls ) به منظور انتشار پایگاه داده یکپارچه صنعت برق در بستر شبکه داخلی توانیر و شبکه ملی اطلاعات این شرکت بود. از مزایای این طرح، فراهم نمودن امکان به اشتراک گذاری اطلاعات مکانی و توصیفی شبکه برق کل کشور در بستر اطلاعاتی امن وکنترل شده به کاربران داخل وزارت نیرو و همچنین سایر نهادها بر اساس سیاست های شرکت توانیر و زیر ساختهای تامین شده توسط این شرکت است.
همچنین از دستاوردهای ویژه این طرح می توان به 1- تولید پایگاه یکپارچه در پهنه کشور از اطلاعات مکانی و توصیفی شبکه انتقال و فوق توزیع کشور و تجهیزات مختلف مرتبط 2- تولید سامانهweb Gls شرکت توانیر با ابزار مختلف به منظور تحلیل وضعیت تجهیزات شبکه برق کشور و ارائه گزارشات عملیاتی و مدیریتی متنوع و 3- فراهم نمودن بستر مناسب برای تسهیل دسترسی کاربران به پایگاه داده و ابزار تحلیلی مرتبط در محیط وب اشاره کرد.
همچنین در معرفی طرح تحقیقاتی دکتر محسن سلطان پور با عنوان" توسعه مدل ریاضی ایرانی پیش بینی امواج و جریانات سه بعدی خلیج فارس" آمده است که این طرح در قراردادی با سازمان بنادر و دریانوردی منعقد شده است.

از دستاوردهای ویژه ی این طرح می توان به 1- داده های پیش بینی باد مانند سرعت، جهت وزش، سرعت باد توفان(Gust) وفشار هوا با تفکیک مکانی1/0 درجه بر روی خلیج فارس و تنگه هرمز 2- داده های پیش بینی موج مانند ارتفاع موج بیشینه، ارتفاع موج شاخص، پریودهای موج و جهت غالب امواج با تفکیک مکانی1/0 درجه بر روی خلیج فارس و تنگه هرمز 3- داده های پیش بینی جریان های سه بعدی مانند سرعت و جهت جریان بر روی پروفیل های عمقی آب با تفکیک مکانی 1/0 درجه بر روی خلیج فارس وتنگه هرمز 4- داده های پیش بینی تراز جزر و مد سطح آب با تفکیک مکانی1/0 درجه بر روی خلیج فارس و تنگه هرمز 5- امکان راه اندازی سامانه های هشدار جهت آگاه سازی مراکز امدادی و امنیتی نظیر سازمان امداد و نجات هلال احمر، ستاد بحران، نیروی انتظامی و.. 6- امکان ارسال خودکار داده های جوی و اقیانوسی به مراکز استفاده کننده توسط پست الکترونیک و سامانه تلگرام 7- پیش بینی پخش آلودگی های نفتی در سطح دریا و 8- ردیابی اجساد و کشتی های غرق شده اشاره نمود.

1399/10/02