نخستين بار در كشور؛ طراحي و ساخت سامانه خواب آلودگي در رانندگان

06 11 2016 00:00
کد خبر : 653031
تعداد بازدید : 4330

پژوهشگران دانشگاهي كشورمان نخستين بار در غرب آسيا موفق به طراحي و ساخت سامانه تشخيص خواب آلودگي رانندگان شدند.
           
پژوهشگران دانشگاهي كشورمان نخستين بار در غرب آسيا موفق به طراحي و ساخت سامانه تشخيص خواب آلودگي رانندگان شدند.
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از صداوسيما، بر اساس آمارهاي منتشر شده بيش از 40 درصد از حوادث رانندگي منجر به فوت مربوط به خواب آلودگي رانندگان هنگام رانندگي است. 
پژوهشگران مقطع دكتري و كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي نخستين بار موفق به طراحي و ساخت سامانه تشخيص خواب آلودگي راننده شدند.
اين سامانه كه از چند بخش مجزا تشكيل شده است مي تواند 40 دقيقه قبل از خواب راننده با هشدارهاي صوتي او را از وضع خود مطلع كند تا ديگر رانندگي نكند.
علي نحوي استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در اين مصاحبه گفت: بيش از 10 دانشجوي مقطع دكتري و كارشناسي ارشد در دو سال روي اين سيستم كار كرده اند كه در نهايت موفق به طراحي و ساخت آن شدند. 
وي افزود: اين سامانه از بخش هاي متفاوتي همچون بررسي وضع بيولوژيك (زيستي) فرد از طريق نگاه راننده، بررسي وضع تنفس راننده و حركات دست و پا متوجه ميزان و درصد خواب آلودگي راننده مي شود و بعد به او هشدار مي دهد. 
مصلح عبدالهادي پژوهشگر اين طرح در ادامه گفت: اين سامانه به قسمت جلويي بدنه ماشين نصب مي شود و هيچ گونه مزاحمتي براي راننده ندارد.
وي افزود: هزينه تمام شده ساخت و طراحي اين سامانه 100 ميليون تومان است كه با حمايت ستاد علوم شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ساخته شده است و بعد از تجاري سازي با هزينه تقريبي يك ميليون تومان در بازار مصرف توزيع مي شود.