ساخت سيستم كاشتني پوشيدني براي ثبت الكتريكي غشايي از مغز توسط محققان دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي

14 11 2015 00:00
کد خبر : 650511
تعداد بازدید : 3911

سيستم كاشتني پوشيدني براي ثبت الكتريكي غشايي از مغز براي نخستين بار در كشور ساخته مي شود.

سيستم كاشتني پوشيدني براي ثبت الكتريكي غشايي از مغز براي نخستين بار در كشور ساخته مي شود. 
به گزارش روابط عمومي به نقل از مهر، امير مسعود سوداگر، مجري پروژه «طراحي و ساخت يك سيستم كاشتني/پوشيدني براي ثبت الكتريكي غشايي از مغز» اظهار كرد: در اين پروژه ساخت سيستم الكتروكورتيكوگرافي (ECOG) براي ثبت سيگنال‌هاي عصبي از سطح قشر مغز مد نظر است كه علاوه بر سيستم بهتر، در اين روش نسبت به روش‌هاي مرسوم گذشته با ثبت واضح سيگنال‌ها اطلاعات بيشتري از مغز بدست مي‌آيد.

وي با بيان اينكه در اين روش بعد از ساخت سيستم قسمتي از استخوان جمجمه برداشته مي‌شود تا سيستم در تماس با سطح مغز قرار گيرد، اظهار داشت: استفاده از تجربه پژوهشگران آزمايشگاه پژوهشي مدارها و سيستم‌هاي مجتمع در دانشگاه خواجه نصير طوسي مبنايي براي شروع اين پروژه شد و در مدت زمان كمتر از يك سال ساخت نمونه اوليه گسترده سيستم و تست بخش‌هاي مختلف آن به پايان رسيده است.

عضو هيات علمي دانشگاه خواجه نصير طوسي با بيان اينكه دو مرحله براي تكميل سيستم باقي مانده است، گفت: مرحله نخست اتصال اجزاي مختلف است به نحوي كه كاركرد مد نظر را يكپارچه از سيستم دريافت كنيم و در مرحله آخر تست بر روي موجودات زنده آزمايشگاهي انجام مي ‏شود.

سوداگر با بيان اينكه اين پروژه نخستين تلاش پژوهشگران كشور براي ساخت اين سيستم‌ها است، گفت: استفاده از اين سيستم تكنولوژي پيشرفته‌اي است كه از سال 2006 مورد توجه قرار گرفته است. در واقع از آن زمان پزشكان و جراحان براي درمان بيماري‌ها و دانشمندان علوم اعصاب در زمينه مطالعه اين علوم و علوم شناختي به مزاياي ثبت سيگنال‌هاي مغزي پي بردند.

مجري پروژه اظهار كرد: در دو سال اخير نمونه‌هايي از اين سيستم‌ها در همين ابعادي كه ما روي آن كار مي‌كنيم در مجلات معتبر بين‌المللي منتشر شده و گروه‌هاي پيش‌گام بين‌المللي در حال ساخت اين سيستم‌ها هستند بنابراين اين پروژه ارزش پژوهشي بر روي مرزهاي دانش دارد، البته سيستم‌هاي مشابه از نظر كاركرد اما در اندازه‌هاي روميزي ساخته و تجاري شده است.