ثروت آفريني دستاورد مهم حوزه زيست فناوري/ دانشگاه هاي ما هميشه در برابر تغيير مقاومت مي كنند
دكتر خاكي صديق رپيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي گفت: زيست فناوري يك حوزه مهم و مورد نياز كشور است كه ما به دنبال ايجاد آن هستيم تا ثروت آفريني كنيم.
دكتر خاكي صديق رپيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي گفت: زيست فناوري يك حوزه مهم و مورد نياز كشور است كه ما به دنبال ايجاد آن هستيم تا ثروت آفريني كنيم.
به گزارش روابط عمومي؛  به نقل از گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان،دكترعلي خاكي صديق رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در همايش يك روزه پژوهشگران حوزه زيست فناوري دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي كه صبح امروز در دانشكده برق اين دانشگاه برگزار شد اظهار كرد: ما براي پيش بردن دانشگاه و پيشرفت آن دو چشم انداز كلي در نظر داريم؛ در حال حاضر يك سري زمينه‌هاي جاري و سنتي مهندسي مكانيك، برق، شيمي، هوا فضا و ... را داريم و يكي از كار‌هاي ما ارتقا بخشيدن به اين رشته‌ها از نظر كيفي است، ما نمي‌خواهيم رشته‌هاي جديد اضافه كنيم بلكه هدفي كه براي توسعه در نظر داريم توسعه آموزشي و پژوهشي است.

وي افزود: زمينه‌هايي براي ايجاد حوزه‌هاي بين رشته‌اي از جمله بايو وجود دارد كه مي‌توان به اين موارد اشاره كرد؛ وجود توانمندي و ظرفيت آن رشته در دانشگاه، نياز حال و آينده كشور بودن آن رشته، داشتن نگاه نوآورانه ملي يعني كاري انجام دهيم كه يا دانشگاه‌هاي ديگر انجام نداده اند يا كم‌تر انجام شده است. همچنين زمينه ايجاد شده بايد جهت گيري‌هاي آينده در دنيا را داشته باشد.

خاكي صديق بيان كرد: يكي از زمينه‌هايي كه ما به دنبال ايجاد آن هستيم كه بين رشته‌اي و فرارشته‌اي هم است و آينده دارد، بايو (زيست فناوري) است؛ همچنين نانو تكنولوژي زمينه ديگري است كه در دانشگاه كار مي‌شود.

چالش‌هاي حوزه زيست فناوري در دانشگاه‌ها

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي بيان كرد: چالش‌هايي براي ورود دانشگاه‌هاي كشور به اين حوزه وجود دارد؛ دانشگاه‌هاي ما هميشه در برابر تغيير يك مقاومت دارند و اين يكي از بزرگترين چالش‌ها در اين حوزه است. چالش بعدي اين است كه اگر ما بين رشته‌اي كار مي‌كنيم بايد كار شبكه‌اي باشد و اثر و نتيجه اصلي وقتي حاصل مي‌شود كه كار به صورت شبكه‌اي باشد. چالش سوم دشوار بودن اين موضوع (بايو) است و انگيزه خيلي بالايي مي‌خواهد، زيرا همه افراد اطلاعات كامل و كافي از آن را ندارند و عده‌اي پس از مدتي كار در اين حوزه از آن بيرون مي‌آيند؛ در واقع دانش يابي و انگيزه مهم‌ترين ركن است.

وي افزود: بايد بتوان فعاليت‌ها در حوزه بايو را پس از انجام كار‌هاي تئوري كاربردي كرد و به وسيله آن مسائل ملي را حل كرد و در نهايت منجر به ثروت آفريني شد و اين يكي ديگر از چالش‌ها در اين حوزه است. آخرين چالش را مي‌توان سازوكار‌هاي اجرايي درون دانشگاهي دانست كه بايد برطرف شود.

دستاورد‌هاي زيست فناوري براي كشور

خاكي صديق گفت: حركت در جهت آينده و فناوري، علم پراستناد و پر مخاطب، علم براي حل مسائل آينده و ثروت آفريني، سرآمدي در آموزش عالي و تسهيل همكاري‌هاي بين المللي از دستاورد‌هاي كار كردن در حوزه بايو است.

روز زيست فناوري چگونه شكل گرفت؟

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي بيان كرد: به خاطر ضرورت موضوع بايو، ما فعالان عرصه بايو در دانشگاه را شناسايي كرديم و مشاهده شد بيش از 10 تيم در دانشگاه در حال فعاليت در اين حوزه، از فعاليت همديگر بي خبر هستند.

اقدامات حوزه زيست فناوري در دانشگاه خواجه نصير

وي بيان كرد: برگزاري نشست‌ها و جلسات مشترك با افراد فعال در زمينه بايو، جلسات مشترك درون دانشگاهي، جلسات مشترك برون دانشگاهي (به طور مثال به دليل نياز با دانشگاه‌هاي علوم پزشكي از جمله دانشگاه شهيد بهشتي جلسه داشتيم) و فعاليت در راستاي زيست مهندسي و زيست فناوري از اقدامات انجام شده در حوزه زيست فناوري در دانشگاه است.

خاكي صديق گفت: در حال حاضر با گروه‌هاي مختلفي از جمله مهندسي پزشكي و بايو، پژوهشكده شيمي پپتيد، مركز پزشكي محاسباتي، گروه مهندسي مواد زيستي، اطلاعات مكاني در فناوري بايو، فيزيك پزشكي، گروه پزشكي ربات ارس، گروه بايو مكانيك، گروه پژوهشي سيستم‌هاي پيچيده و مدلسازي شبكه‌هاي زيستي ارتباط و همكاري داريم. اين گروه‌ها در حال فعاليت به صورت شبكه‌اي هستند و قبل از تشكيل شبكه از فعاليت هم بي اطلاع بودند.

همكاري‌هاي بين المللي دانشگاه خواجه نصير در حوزه زيست فناوري

وي بيان كرد: با برخي از دانشگاه‌هاي معتبر در دنيا در حوزه بايو همكاري ملي، بين المللي و قراداد رسمي داريم.

خاكي صديق در پايان تاكيد كرد: زيست فناوري، نياز راهبردي امروز و آينده كشور است و براي فعاليت در اين حوزه نياز به كار شبكه‌اي است و نمي‌توان به تنهايي كار را پيش برد. 
تاریخ:
1397/10/11
تعداد بازدید:
362
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.